Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Oslo Spring Facts




Hei hei ^_^


Hvordan har du det?


Me? I'm fine...Springly fine,thanx! xD



Η άνοιξη μπήκε επισήμως εδώ και καθόμαστε σαν τα τρελά όλη την ώρα στον ήλιο. Διαλείμματα με σύννεφα και ενός βαθμού κρύο έχουμε,δε μπορώ να πω, γι'αυτό ακόμη είναι απαραίτητο ένα μπουφανάκι.


Στην Ελλάδα πως είναι ο καιρός? σκάτε ή ακόμα?



[[Άσχετο--Γιατί τις Παρασκευές και τα Σάββατα δεν υπάρχει ένας που να περνάει απο δίπλα μου και να μη βρομάει ποτό?? Έλεος πια]]



Όλα είναι πιο όμορφα εδώ αυτή την περίοδο,τα πάντα πρασινίζουν,βλέπεις στην πράξη την απεριόριστη φύση με την οποία ταυτίζεται το όλον της χώρας.Ο κόσμος βγαίνει για βόλτα,γκέι ζευγαράκια σχεδόν το 40% όσων βλέπω,χθες στη στάση ήταν δύο γλυκύτατες γριούλες και περιμένοντας το λεωφορείο φιλιόντουσαν σα μαθητριούλες,μου ήρθε να τις πληρώσω για το τόσο ευχάριστο θέαμα που μου έδωσαν ^_^



Πολλά ζευγάρια με παιδιά,παιδί να δει το μάτι σου, η μητρότητα προωθείται σε τρομερό βαθμό εδώ.Εννοείται πως έχω δει και γκέι ζευγάρια με παιδιά στα καροτσάκια,καροτσάκια επίσης σε συνοδεία του ποδηλάτου για να τα ''σέρνει'' ο ένας απο τους μπαμπάδες ή η μία απο τις μαμάδες,κλπ κλπ.Χαμός σου λέω.



Τώρα που είπα ποδήλατο. Το Όσλο είναι μια ανισόπεδη πόλη,όπως και η Αθήνα, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι έχουν ποδήλατο και έχουν βγει και δημόσια ποδήλατα που αποκτάς για όλη τη σεζόν με μόνο 80 Κορόνες και με μόνο περιορισμό πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το καθένα για 3 ώρες και μετά να αλλάξεις.


Αυτό που θέλω να πω είναι πως λειτουργεί τέλεια το σύστημα εδώ και χρησιμοποιείται ως βασικό μέσο μετακίνησης και οι εκάστοτε δήμαρχοι στην Αθήνα επιχειρηματολογούσαν επι της αδυναμίας κατασκευής ποδηλατοδρόμων κλπ κλπ επειδη η Αθήνα είναι ανισόπεδη και πυκνοκατοικημένη...δεν τις μπορώ τις προφάσεις του,ειλικρινά, όπως δε μπορώ να βλέπω τόσες διαφορές (τα ποδήλατα είναι αφορμή-άλλωστε τα έχω ξαναπεί) σε μια χώρα που ούτε καν είναι στην ΕΕ. Έλεος!


Μαζί με την άνοιξη λοιπόν και την ανοιξιάτικη διάθεση,της βόλτας και του ταξιδιολογήματος !?! λολ έρχεται και η περίοδος εξετάσεων.


Τεράστιο κεφάλαιο για τους Νορβηγούς φοιτητές οι οποίοι διαβάζουν συνέχεια και πριν απο κάθε διάλεξη,όποτε χρειάστηκα τη βιβλιοθήκη για διάβασμα,ήταν φουλ και όχι ελλείψει χώρου, καταλαβαίνεις.


Έχω προσπαθήσει να συνδυάσω το διάβασμα με τις βόλτες.Η ύλη έχει σχετικά ολοκληρωθει,κατόπιν πολλής προσπάθειας και λέω να ξεκινήσω επαναλήψεις γιατί σε μια βδομάδα δίνω.


Τα αποτελέσματα βγαίνουν υποχρεωτικά μία βδομάδα μετά την εξέταση του μαθήματος και τα μαθαίνω μέσω ενός πολύ τέλειου ον λάιν συστήματος,του studentweb το οποίο και χρησιμοποίσα όταν έκανα την εγγραφή στα μαθήματα και επέλεξα τάξεις και ώρες,ούτε γραμματείες,ούτε γραφεικρατικές μαλακίες!


Αν νιώθω πως δεν έχω καλύψει την ύλη σε εκτενή βαθμό μπορώ να διαγράψω το μάθημα δύο βδομάδες πριν την εξέτασή του.



Εν τω μεταξύ να μάθεις πως αν τα περάσω και αφού γυρίσω αξίζω θαυμασμού γιατί μέσα στα 4 μαθήματα που παίρνω τα δύο είναι απο πρόγραμμα μάστερ...δε θες αναλύσεις ή μάλλον θες γιατί των πλείστων η Ακαδημαϊκή εμπειρία είναι απο το φτωχούλι Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα αλλά αποκλείεται να στη δώσω γιατί έχω προγραμματίσει βόλτα με τα ποδήλατα και δε θέλω να συγχιστώ ^_^



Τα ανθρώπινα δικαιώτα είναι σεβαστά και υπηρετούνται σε απεριόριστο βαθμό, ακόμη και απο τους απλούς πολίτες---Εδώ να δεις παραδείγματα Παιδείας!











Τώρα θα σε πάω και στα επαγγελματικά μου!



Μέσα σε όλα, πριν απο σχεδόν δύο μήνες παρακινήθηκα απο ένα Νορβηγό φίλο να πάω για Go See εδώ στο Όσλο.


Δεν το σκέφτηκα πολύ και went forward!


Τα Go Sees, για όσους δεν ξέρουν, είναι η διαδικασία κατά την οποία γνωστοποιείς στον πελάτη σου,στην προκειμένη περίπτωση σχεδιαστή μόδας, την παρουσία σου καθώς και το επαγγελματικό σου παρελθόν στον εκάστοτε χώρο. (χρησιμοποιείται κυρίως στα μοντέλα,στους καλλιτέχνες,χορευτές και φωτογράφους)


Το judgement των σχεδιαστών στο Όσλο γίνεται πάνω στα ακόλουθα:



1.Portfolio (είναι η συλλογή απο φωτογραφήσεις μόδας ή ότι άλλο έχεις κάνει μέχρι τώρα στο χώρο.)



2.Προσωπικότητα



3.Προσωπικό Στυλ






Αφού λοιπόν άκουσα το φίλο μου και το έκανα,πήρα πανηγυρικά θετική ανταπόκριση απο όλους και μάλιστα πήγα σε 4 παρακαλώ---αριθμός ρεκόρ για όταν κλείνεις τα ραντεβού μόνος και χωρίς τη βοήθεια κάποιου ντόπιου πρακτορείου,εφ'όσον το Ελληνικό δε μπορεί να βοηθήσει.




Τα 3 δυστυχώς ζητούν σχετικά μόνιμη παραμονή εδώ ή πήγαινε-έλα καθ'όλη τη διάρκεια του χρόνου,πράγμα το οποίο δε θα με βοηθήσει για τις πρωτεραιότητές μου με τη σχολή μου στην Αθήνα άρα μάλλον δε θα υπογράψω....ή να το σκεφτώ καλύτερα? (μη μου πεις το κλασσικό...είναι πολλά τα λεφτά Άρη!!!!)



Ωστόσο μια πρόταση ήταν εξαιρετική και ερχόταν απο μια μεγάλη μάρκα jeans και όχι μόνο... απο τη Σουηδία.



Φωτογράφηση....fashion editorial για catalogue fall/winter 10 pages spread. (total catch)




Εννοείται πως υπέγραψα και η φωτογράφηση έγινε στις 24 Απριλίου....μία μέρα που δύσκολα θα ξεχάσω αφού είχα μάθημα στις 8 που δεν πήγα γιατί έπρεπε να είμαι στη φωτογράφηση στις 7 σαρπ απο την οποία και τέλειωσα στις 17....!



Αυτό ωστόσο ήταν the tip of the iceberg αφού έκανα γνωριμίες απο το διεθνές στερέωμα μόδας (παρότι έκανα απλά έναν catalogue) που με κάνουν να νιώθω βέβαιος πως τα ταξίδια μου θα αυξηθούν στο εξωτερικό,ειδικά αν κρίνω απο τον ενθουσιασμό μερικών :D




Μετά τα νέα μου λοιπόν,σπεύδω να φύγω για βόλτα και μετά χώσιμο στο Ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο γιατί είναι το μόνο που έχω αφήσει μισοτελειωμένο άντε και το Διεθνές Ποινικό λιγουλάκι (guilty mode) !!





ps. Τη Eurovision που θα τη δείτε??

Εμείς με τη χορωδία απο τη Νομική του UiO και όσους άλλους θέλουν, θα μαζευτούμε σε ένα χοτ σποτ με video wall και ποτά.

Groovyyyyy!!!



Φιλάκιααααααααααααα


13 σχόλια:

Salonika3 είπε...

Πωπωπω εσυ πρεπει να περνας υπεροχαααα!!Σε ζηλευω ατιμουτσικο καλο περνας!!

Ελπιζω να τα πας περιφημα στα εππαγγελματικα σου, καλη τυχη αγορινα!!!!

Και ναι θα δουμε τον σακη!!!!χαχα!!!

Καλα να περνας, φιλακια!!

xipasmenos είπε...

Εγώ πάντως φοράω ήδη βερμούδες...........'ασε ρε τα κρύα και έλα Ελλάδα να ζεσταθεί το κοκαλάκι σου!!

G Spot Unveiled© είπε...

Salonika3Nai pernaw monadika...ola einai tReleiaaaa !!

Episis vre,kala na pernas

kisses

xipasmeneTi pineis kai de mas dineis???
Which part of perfection didn't you quite understand?

Protimw (an xreiastei) na vazw to mpoufanaki mou kai otan mpainw mesa na to vgazw (kai oxi mono auto!!!)kai na zw se mia xwra pou de niwthw ksenos!

De tha parakinoumoun pote apo ton kairo,gt ws exoume ksanapei eimai kai idiaiteri periptwsi,ef'oson kai mesa avgoustou stin Ellada kai krywna!

gay super hero είπε...

Oμολογώ ότι τα ποδήλατα δεν με πολυενδιαφέρουν (η ΑΘήνα χρειάζεται μετρό παντού - όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα) αλλά μου άρεσαν πάρα πολύ αυτά που έγραψες για τις γιαγιάδες στη στάση του λεωφορείου και τα γκέι ζευγάρια που βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα!

Ας τα δούμε αυτά και στην Αθήνα κι ας μην καβαλήσουμε ποτέ ποδήλατο!

G Spot Unveiled© είπε...

gay super hero mou
de tha diafwnisw apolyta...

Alla tha prosthesw pws, an kati me emathe auti i xwra (mazi me polla alla) einai pws o,ti diaforetiki apaitisi-anagki, einai apodekti kai pragmatopoiisimi epeidi akrivws yparxei (i anagki) aneksartitws synthikwn kai katastasewn pou dimiourgountai apo ekastote ypsila istammena symferonta...what?? auto to triptyxo den yparxei edw!

Filia!

G Spot Unveiled© είπε...

//Gia na min arxisw na sxoliazw kai ta peri oikologikis syneidisis kai de stamataw..// (added)

George Tsitiridis είπε...

kali anoiksi loipon...
exoume kai tin idia foto...
mpes sto blog mou kai tha deis

apparos είπε...

ζηλεύω το σύστημα τους, απλά...

καλά να περνάς, αν και όπως τα λες μια χαρά είσαι :P

G Spot Unveiled© είπε...

kali anoiksi pisoglendi mou :)
Ah ti kala! ektos apo to layout exoume koini kai ti spring photo...super ^_^

Filakia

G Spot Unveiled© είπε...

appare mou, eimai polles xares mazi ^_^

Thanx for the wish, though :)

Larstangen είπε...

Oh my god :p I don't understand one word here!

G Spot Unveiled© είπε...

well that was the only thing for sure darling :P
did you use the translation tool though?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails